YENİ DÖNEMİN STRATEJİK İLETİŞİM ARACI: VİDEO

Anasayfa / Blog
YENİ DÖNEMİN STRATEJİK İLETİŞİM ARACI: VİDEO
28 Nis

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın ve beraberinde getirdikleri ekonomiden sosyal yönelimlere, siyasetten kültürel olgulara kadar birçok şeyi değiştiriyor. Öncelikler yeniden sıralanıyor, alışkanlıklar yerini ihtiyaçlara bırakıyor. Şüphesiz bu dönemin ardından bizi yeni bir dünya bekliyor. Toplum “Yeni Normal”e hazırlanıyor.

Bu dönem geleneksel tüketici alışkanlıklarını değiştirirken, şirketlere de geleceği daha iyi kurgulamaları konusunda bir fikir veriyor. Başlayan dijital dönüşüm yeni nesil pazarlama yöntemlerini de yanında getiriyor.

Bu yüzden hedef kitleleriyle ve daha geniş kitlelerle iletişimi devam ettirmek isteyen şirketlerin, bu dönemde dijital platformlar üzerinden iletişimlerini artırması gerekiyor.

 

Çünkü bugün, kendinize ait özel bir jetiniz bile olsa, yurt dışındaki bir toplantıya gitmeniz mümkün gözükmüyor. Lüks araçların, şık restoranların, her detayı özenle hazırlanmış özel organizasyonların hiçbiri şu anda sizi müşterinizle buluşturmaya yetmiyor. Yakın zamanda en yeni teknolojilerinizi tanıtmak için yer alabileceğiniz hiçbir fuar yok. Hedef kitlenizle yakın bir temas kurmak için sponsor olabileceğiniz festivaller, konserler, etkinlikler ne yazık ki düzenlenemiyor.

Fakat alternatif pazarlama fikirleri geliştirerek mekân bağımsız iş modelleri yürütmek mümkün.

Şirket içi ve müşterilerinizle yapacağınız görüşmeleri online ortamdan yürütmek için kullanılan Skype, Zoom, Teams gibi aplikasyonlar, Yeni Normal dönemde de iş hayatının bir parçası olmaya devam edecek. Online eğitimler ve webinar’lar etkisini çok daha artıracak.

Dijitale evrilen iş hayatında markanızı, ürününüzü, hizmetinizi ve servisinizi anlatmak için tek bir şeye ihtiyacınız olacak: Video.

Video, bugünün en etkili iletişim aracı. Hızlı, net ve yaratıcı.

Cisco’nun yaptığı bir araştırma, 2021 yılına kadar tüketici internet trafiğinin %82’sini sadece videonun oluşturacağını öngörüyor.

Interactive Advertising Bureau tarafından geçtiğimiz yıllarda 21 ülkede yapılan araştırma ise Avrupa’da kullanıcıların yüzde 70’inin günde en az bir kez video izlediğini, Türkiye’deki kullanıcıların da yaklaşık 3’te 2’sinin günde en az bir kez video izlediğini ortaya çıkarıyor.

Yine bunlarla birlikte Forbes’un verileri, müşterilerin %90’ının videonun satın alma kararları almasına yardımcı olduğunu ve müşterilerin %64’ünün bir videoyu görmesinin satın alma olasılıklarını daha da yükselttiğini gösteriyor.

Video içeriğin önemi her geçen gün artıyor ve bunun farkına varan şirketler bir adım öne çıkıyor. 2019 yılında yapılan bir araştırma, şirketlerin %81’inin videoyu bir pazarlama aracı olarak kullanmaya başladığını ifade ederken, bir kullanıcının günde ortalama 1,5 saat video izlediğini vurguluyor.

Keza YouTube, şu anda Google’dan sonra en büyük ikinci arama motoru konumunda bulunuyor.

Örneğin salgına yönelik tedbirlerin sıkı sıkıya alınmaya başladığı Mart ayında haber kanallarının dijital izlenmelerine talebin arttığı gözlendi. İzleyici sayısı Mart ayında yüzde 23 artarak 11,1 milyona ulaştı. Haber kanallarının dijital platformlarında izlenen toplam video adedi yüzde 46’ya ve kişi başına izlenme süresi yüzde 19 artarak 18 milyona yükseldi.

Son dönemde koronavirüs sebebiyle tüketicilerin de dijital tüketimi arttı. Alınan sosyal izolasyon önlemlerinin etkisinde ekonomide bir duraklama gözlemleneceği öngörülürken, dijital veriler ise bize sağlık, haber, e-ticaret ve video içeriklerinde ciddi tüketim artışları olduğunu gösteriyor.

Bir diğer istatistik ise video içeriğin yazılı içerik karşısındaki belirgin gücünü gösteriyor. İnsanların %72’si bir ürün ya da servis hakkında bilgi edinmek için bir metini okumak yerine video izlemeyi tercih ediyor. Bununla birlikte tüketicilerin %83’ü de beğendikleri bir video içeriği çevresiyle paylaşmaya sıcak baktığını söylüyor.

Bununla birlikte daha önce yapılan birçok araştırmanın gösterdiği üzere de videolar, bir internet sitesini arama motoru sonuçlarında ilk sayfaya taşıma konusunda hayli etkili. Yine bir başka araştırmaya göre, internet sitesi ziyaretçileri video olan sayfalarda 6 kat daha fazla vakit geçiriyorlar. Bu nedenle internet sitelerinde daha fazla video içeriğe yer vermek çok mantıklı bir karar gibi gözüküyor.

Ayrıca bu sayede zaman ve enerji tüketimi konularında tasarruf eder, kazanacağınız verimlilikle de iş performanslarınız artar. İşinizi tek bir yerde tek bir kişiye anlatmak yerine, video ile aynı anda dünyanın her yerine ulaştırabilirsiniz.

Bugün sunum yapmak için müşterinizle buluşamıyorsanız, ürününüzü tanıtmak için fuarlara katılamıyorsanız, hazırlayacağınız bir tanıtım videosu ürün veya hizmetinizi dünyanın her yerine ulaştırabilir. İmaj tanıtım filmi, kurumsal tanıtım filmi, firma tanıtım filmi, ürün tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi, web sitesi tanıtım filmi, mobil uygulama tanıtım filmi, startup tanıtım filmi gibi markanızın tüm iş süreçlerini detaylarıyla anlatacağınız tanıtım filmi içerikleri işinize mutlak bir katma değer sağlayacaktır.

Günümüzün dijital dünyasına ait içerikler çok hızlı tüketiliyor, markalar da dijital platformlarda seslerini duyurabilmek için daha yaratıcı içerik formatlarına yöneliyor. Motion Graphic ya da 3D animasyon video içerikler tasarlamak da hedef kitle ve potansitel müşterileriniz üzerinde en etkili izlenimler yaratabilir. Bunun yanı sıra infografik video ve logo animasyon video gibi içeriklerle dinamizminizi yansıtabilirsiniz.

Yeni dönemde iş süreçlerinizi de teknoloji ve uzaktan iletişimle entegre etmeniz için kurum içi video içerikleri veriminizi artırmaya yardımcı olacak. İş sağlığı ve güvenliği videoları, testimonial videolar, duyuru videoları, insan kaynakları videoları gibi içerikler sizi uzun oryantasyon süreçlerinden kurtaracak.

Video içeriklerin yükselişindeki en önemli unsurlardan biri olan sosyal medya da dijital prestijinizi sürdürmeniz için en önemli alan. Markanıza ait sosyal medya kanalları üzerinden sürdüreceğiniz iki yönlü iletişim, bilinirliğinizin artmasına ve hedef kitlenizin sizinle temasına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Dijital paylaşım platformlarında sizi yukarıya taşıyacak en önemli unsur ise sosyal medya video içerikleri. YouTube video içerikleri, Twitter video içerikleri, Instagram video içerikleri gibi farklı stratejilerle iyi kurgulanmış sosyal medya video içerikleri tüketicilerinizin eyleme geçiş sürecini hızlandıracaktır.

Siz de bugünün en etkili iletişim aracı olan video konusunda Türkiye’nin en efektif çözümlerini sunan VideoSanat ile gelişen ve değişen iletişim akımlarına uygun stratejilerle, standartların dışında videolar için iş birliği yapmak istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz: 0212 327 17 81  • info@videosanat.com